Editorial Primăvara 2014

În 2002 lansam revista de informare pentru medici, Stetoscop. Revistă lunară, format mic A5, de buzunar, utilă oricărui medic prin agenda evenimentelor medicale și prin informațiile concise, necesare în practică. Colegii medici încă ne întreabă unde pot găsi revista ­Stetoscop, şi acest interes constant ne-a stimulat să reinventăm, în contextul preocupărilor noastre actuale, un proiect drag echipei noastre.

În anul 2014, pe această fundație am clădit STETOSCOP Cardio, o revistă într-un format mare, uşor de citit de către practicienii cardiologi. Aceştia se confruntă zilnic cu multe probleme clinice dificile, la care de cele mai multe ori găsesc o rezolvare adecvată, adaptată situației clinice reale, în condiţiile unei dezvoltări exponenţiale a dovezilor ştiinţifice. Aici încercăm să dăm o mână de ajutor, să aducem în fața dumneavoastră lideri de opinie sau pur şi simplu practicieni cu experienţă în domeniul cardiologiei care să vă împărtășească din experiența clinică pentru a vă facilita rezolvarea dificultăților medicale ale pacientului și nu numai. Prin experiența noastră editorială împletită cu abilitățile clinice dobândite vom încerca să vă ţinem mereu în fluxul evenimentelor, a actualităților cotidiene din sfera cardiologiei, să participăm împreună la implementarea corectă în practică a numeroaselor informații și indicații ce apar cu un ritm din ce în ce mai crescut.

În acest număr, prezentăm sub forma unui dosar subiectul fierbinte reprezentat de noile anticoagulante orale, un domeniu relativ recent deschis, cu multe așteptări de la această clasă inovativă, despre care cardiologul ar dori să știe mai mult.

Lansând revista la Sibiu, cu ocazia Congresului Mondial de Ecocardiografie și alte Tehnici Imagistice, interesul nostru editorial este reprezentat de abordarea practică privind rolul imagisticii non-invazive în boala coronariană ischemică, în lumina ultimului ghid de management al anginei stabile.

Ne vom strădui să găsiţi mereu revista în mapele marilor evenimente din cardiologie. Dorim să dezbatem constant tema principală a manifestării la care abia așteptăm să ne întâlnim. Când terminaţi de citit revista ­STETOSCOP Cardio, vizitaţi site-ul www.stetoscop.ro, unde veţi găsi mereu informaţii noi şi utile clinicienilor.

Rămânem fideli cauzei STETOSCOP: „Cauți ceea ce cunoști“. 

Mai aproape de dumneavoastră,
Ruxandra JURCUȚ şi Silviu STANCIU

Autori

Dr. Ruxandra Jurcut

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu“,
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“

Dr. Silviu Stanciu

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“