Vicepreşedintele Societăţii Române de Cardiologie este viitorul Președinte al Asociației Europene de Imagistică Cardiovasculară

Conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu, vicepreşedintele Societăţii Române de Cardiologie, a câștigat alegerile pentru preşedinția Asociației Europene de Imagistică Cardiovasculară (EACVI), parte a Societății Europene de Cardiologie.

"Este o mare onoare, dar şi o mare provocare. Voi încerca să contribui în continuare la dezvoltarea EACVI prin îmbunătățirea utilizării imagisticii cardiace în Europa. Cred că nu este doar un succes personal, ci și o recunoaştere a valorii școlii din care provin, a laboratorului și Clinicii de la Fundeni, a Societății Române de Cardiologie în ansamblu“, a declarat Conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu."

Este pentru prima dată când un medic din Europa de Est câştigă preşedinţia Asociației Europene de Imagistică Cardiovasculară (asociația numară aproape 5000 de membri în prezent) şi este cea mai înaltă funcţie ocupată de un cardiolog român într-o organizaţie europeană. 

Cardiologul român, care a fost trezorier al EACVI în ultimii doi ani, va fi președintele EACVI în perioada 2016-2018.

La doar 47 de ani, Conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu este unul dintre cei mai cunoscuţi cardiologi români, fiind ales în funcţii de conducere în cele mai importante structuri profesionale europene. Are un interes particular pentru imagistica în cardiologie şi îndeosebi pentru ecocardiografie şi folosirea acestor metode pentru ameliorarea diagnosticului cardiologic şi a calităţii tratamentului. A contribuit ca fondator la crearea laboratorului de ecocardiografie Euroecolab de la Fundeni, primul laborator din România care a obţinut acreditarea Asociaţiei Europene de Ecocardiografie. A fost de asemenea implicat direct în elaborarea de ghiduri europene de cardiologie și de imagistică, inclusiv prin coordonarea scrierii a două astfel de documente europene.  

Alegerea Conf. Bogdan Popescu în funcția de președinte EACVI poate deschide noi oportunități pentru cardiologia românească, legate de activități educaționale și de cercetare, precum și de prezența cardiologilor români în programul Congresului European de Ecocardiografie EuroEcho Imaging, cel mai important din lume în domeniu.